O meni

RADNI ŽIVOTOPIS

                Rođena sam 1967. u Osijeku. Osnovnu školu sam završila u Omišu, gdje sam i odrasla. Gledajući oca koji je svoj posao profesora matematiku u srednjoj školi obavljao s velikom ljubavlju i zadovoljstvom, rano sam donijela odluku o svom životnom pozivu. Nakon završenog četvrtog razreda prirodoslovno-matematičkog smjera Građevinskog centra „Ćiro Gamulin“ u Splitu, odlazim na studij u Zagreb. Diplomirala sam na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, smjer profesor matematike i informatike. Iste godine, u rujnu, zaposlila sam se u Gimnaziji Lucijana Vranjanina na neodređeno vrijeme i tu radim već preko dvadeset godina. U svibnju 1997. položila sam stručni ispit. Početkom svog rada radila sam kao dvopredmetni profesor, ali s vremenom sam se posvetila samo matematici. U zvanje profesora mentora promovirana sam 2009. godine, a u zvanje profesora savjetnika 2014. godine.

Već od prvog dana rada u nastavi posebno me je privlačio rad s nadarenim učenicima, te sam kroz dodatnu nastavu s velikim entuzijazmom pripremala učenike za natjecanja iz matematike.  U posljednjih 12 godina sudjelovala sam kao mentor na 11 državnih natjecanja. Najveći uspjeh ostvario je, nakon osvojene 3. nagrade na državnom natjecanju 2006./2007. godine, učenik drugog razreda Ivan Domladovec plasiravši se na Hrvatsku matematičku olimpijadu gdje je izborio mjesto među učenicima koji su 22. travnja 2007. sudjelovali na 10. mediteranskom matematičkom natjecanju. Također, svojim izvrsnim rezultatom na državnom natjecanju 2012./2013., učenik drugog razreda Kristijan Vukelić se plasirao na Hrvatsku matematičku olimpijadu među 24 najuspješnijih učenika iz svih razreda i zauzeo 17 mjesto.

U želji da potaknem učenike da se bave dodatnom nastave matematikom, pokrenula sam održavanje Ljetne i Zimske škole matematike. Idejni sam začetnik i glavni organizator ekipnog natjecanja iz matematike za osnovne škole „Lucko“. Pokrenula sam i vodim „Luckovu školu“ na kojoj učenici Gimnazije Lucijana Vranjanina drže predavanja natjecateljima osnovnih škola.

Od kada je uvedena Državna matura gotovo svi moji učenici izabiru višu razinu i postižu izvrsne rezultate.

U posljednjih nekoliko godina objavila sam šest stručnih članaka u MIŠ-u (metodički časopis nastave matematike), održala više stručnih predavanja na Županijskim aktivima, ekipnom natjecanju Lucko i Državnom natjecanju iz matematike. Uz rad u Gimnaziji Lucijana Vranjanina dugi niz godina radila sam honorarno i u Trinomu, centru specijaliziranom za pripreme za državnu maturu i prijemne ispite.

Od 2016. godine vlasnica sam obrta za poduku MAT. Organizator sam ekipnog matematičkog natjecanja MAT liga za učenike osnovnih i srednjih škola.

U Zagrebu, veljača 2018.

Maja Zelčić, prof.

Emisija Žene povjerljivo: rubrika Žena zmaj

MOJI UČENICI O MENI…

MATURANTI 2014.

MATURANTI 2015.