O meni

Kada srednjoškolskom profesoru njegov fakultet dodijeli nagradu za istaknut doprinos nastavi i radu s učenicima, onda je to najveće priznanje koje može primiti. Još ako je taj fakultet Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu na kojeg i dan danas kročim s velikim strahopoštovanjem, čast je ogromna. Uz sve to nagrada nosi ime „Stipe Vidak“ i po prvi put se dodjeljuje. I to baš meni. Teško je opisati ponos i uzbuđenje koje osjećam. Presretna sam!!! To je moj Oscar za životno djelo.

NAJUSPJEŠNIJI ODGOJNO-OBRAZOVNI RADNICI ŠKOLSKE GODINE 2019./2020.

RADNI ŽIVOTOPIS

                Rođena sam 1967. u Osijeku. Osnovnu školu sam završila u Omišu, gdje sam i odrasla. Gledajući oca koji je svoj posao profesora matematike u srednjoj školi obavljao s velikom ljubavlju i zadovoljstvom, rano sam donijela odluku o svom životnom pozivu. Nakon završenog četvrtog razreda prirodoslovno-matematičkog smjera Građevinskog centra „Ćiro Gamulin“ u Splitu, odlazim na studij u Zagreb. Diplomirala sam na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, smjer profesor matematike i informatike. Iste godine, u rujnu, zaposlila sam se u Gimnaziji Lucijana Vranjanina na neodređeno vrijeme i tu radim već preko dvadeset i pet godina. U svibnju 1997. položila sam stručni ispit. Početkom svog rada radila sam kao dvopredmetni profesor, ali s vremenom sam se posvetila samo matematici. U zvanje profesora mentora promovirana sam 2009. godine, a u zvanje profesora savjetnika 2014. godine i 2019. godine.

Već od prvog dana rada u nastavi posebno me je privlačio rad s nadarenim učenicima, te sam kroz dodatnu nastavu s velikim entuzijazmom pripremala učenike za natjecanja iz matematike.  U posljednjih 14 godina sudjelovala sam kao mentor na 13 državnih natjecanja. Najveće uspjehe ostvarili su:

  • učenik drugog razreda Ivan Domladovec osvojio je 3. nagradu na državnom natjecanju 2006./2007. godine, plasiravši se na Hrvatsku matematičku olimpijadu gdje je izborio mjesto među učenicima koji su 22. travnja 2007. sudjelovali na 10. mediteranskom matematičkom natjecanju.
  • učenik drugog razreda Kristijan Vukelić nakon izvrsnog rezultata na državnom natjecanju 2012./2013. plasirao se na Hrvatsku matematičku olimpijadu među 24 najuspješnijih učenika iz svih razreda i zauzeo 17 mjesto.
  • učenik trećeg razreda Luka Milačić pohvaljen je na državnom natjecanju 2017./2018. čime je ostvario plasman na Hrvatsku matematičku olimpijadu. Izborio je mjesto među učenicima koji su sudjelovali na Mediteranskom natjecanju mladih matematičara (skraćeno MYMC) od 18. do 21. lipnja 2018. u Rimu gdje su osvojili peto mjesto i brončanu medalju.
  • izvrsnim rezultatima na državnom natjecanju 2018./2019. učenici prvog razreda Matej Vojvodić i Lovre Mahečić (obojica 2. mjesto, 3. nagrada), učenik drugog razreda Jakov Ljubičić (3. mjesto, 1. nagrada) i učenik četvrtog razreda Luka Milačić (3. mjesto, 3. nagrada) izborili su plasman na Hrvatsku matematičku olimpijadu. Jakov Ljubičić plasirao se na Mediteransko natjecanje mladih matematičara (skraćeno MYMC) u Italiji u Napulju od 17. do 20. srpnja gdje je ekipa Hrvatske osvojila peto mjesto i brončanu medalju.

U želji da potaknem učenike da se bave dodatnom nastavom matematike, pokrenula sam održavanje Ljetne i Zimske škole matematike. Idejni sam začetnik i glavni organizator ekipnog natjecanja iz matematike za osnovne škole „Lucko“. Pokrenula sam i vodim „Luckovu školu“ na kojoj učenici Gimnazije Lucijana Vranjanina drže predavanja natjecateljima osnovnih škola.

Od kada je uvedena Državna matura gotovo svi moji učenici izabiru višu razinu i postižu izvrsne rezultate.

U posljednjih nekoliko godina objavila sam šest stručnih članaka u MIŠ-u (metodički časopis nastave matematike), održala više stručnih predavanja na Županijskim aktivima, ekipnom natjecanju Lucko, Državnom natjecanju iz matematike i Kongresu nastavnika matematike. Uz rad u Gimnaziji Lucijana Vranjanina dugi niz godina radila sam honorarno i u Trinomu, centru specijaliziranom za pripreme za državnu maturu i prijemne ispite.

Od 2016. godine vlasnica sam obrta za poduku MAT. Organizator sam ekipnih natjecanja MAT liga i ATOM liga za učenike osnovnih i srednjih škola.

U Zagrebu, kolovoz 2019.

Maja Zelčić, prof.

 

HRT, emisija Žene povjerljivo – rubrika Žena zmaj:

https://www.facebook.com/zenepovjerljivo/posts/1081948575340469

MOJI UČENICI O MENI…

MATURANTI 2019.

https://www.facebook.com/maja.zelcic.3/posts/2180285505424309

MATURANTI 2014.

MATURANTI 2015.